Klaprozen

Tussen 2014-2018 zijn er in Wortel Kolonie veldjes ingezaaid met klaprozen, dit ter nagedachtenis aan de Oorlog. Helaas zien we ze nu inmiddels twee jaar later niet meer terug. Wat een genot was dat om daar te fotograferen.

Dit was een spontane shoot met Tessa (uit 2017 alweer)

Onlangs kwam ik een set Presets tegen die wel hele mooie dingen doen met de kleuren van voorjaar/zomer foto’s. Deze foto is dus nabewerkt in Lightroom (en niet in photoshop) met een van die presets. Met Lightroom heb ik een haat liefde verhouding, je kunt er je foto’s redelijk mee uitselecteren (al zie je niet altijd of ze scherp genoeg zijn) en je kunt er reportage fijn uniform in maken, en kleine aanpassingen doen aan je foto’s, maar altijd over de gehele foto, in Photoshop heb je veel meer vrijheid in kleine aanpassingen. Met presets is dit dus ook het geval, leuke toepassingen, maar wel op de hele foto.